Theotokos Travel Tour
Τηλ.: 22 455 655  Email: [email protected]

← Αρχική

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΑΡΤΑ-ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ-ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-ΚΟΝΙΤΣΑ-KAΣΤΟΡΙΑ...

Κράτηση Εκδρομής

6 ΜΕΡΕΣ : 14 - 19 ΙΟΥΛΙΟΥ = ΝΕΟ
€690

Πρόγραμμα 6 Mέρες (€690) : 14 – 19 Ιουλίου 2018

Αναχ. : 14 Ιουλίου   Σάββατο  Λάρνακα – Αθήνα         07.30 – 09.30

Επιστ.: 19 Ιουλίου   Πέμπτη    Θεσσαλον.- Λάρνακα   21.45 – 23.45

 

Σάββατο 14/7 : Λάρνακα -Αθήνα-Μονή Βερίνου-Πάτρα (Απόστολο Ανδρέα)-Αγρίνιο

Συγκέντρωση  των  επιβατών  στις   05.15 το πρωί  στο  γραφείο και  αναχώρηση με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Άφιξη στο  αεροδρόμιο, τακτοποίησης των αποσκευών, έλεγχος προσωπικών εγγράφων,  επιβίβαση  στο  αεροσκάφος  και  αναχώρηση  στις  07.30 με  πτήση  για  το αεροδρόμιο Αθηνών. Άφιξη στις 09.30,  τακτοποίηση  των  αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη γυναικεία Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου κοντά στο Βερίνο . Σημαντικό της Ιεράς μονής ο τάφος του αειμνήστου κτήτορα της μονής Πατήρ Ευσέβιου που είναι πηγή ευλογίας και παρακλήσεως για τους προσκυνητές που προσέρχονται εκεί να ζητήσουν τη μεσιτεία του . Συνεχίζουμε για την Πάτρα με επίσκεψη στον πολιούχο Άγιο της πόλης τον Απόστολο Ανδρέα όπου βρίσκεται η κάρα του, ο τάφος του και το αγίασμα . Συνεχίζουμε για τη ωραία γέφυρα του Ρίο – Αντίριο και μετά για την καινούργια Ιονία Οδό που εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2017 .  Άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, το Αγρίνιο . Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Διανυκτέρευσης .

 

Κυριακή 15 Ιουλίου : Θέρμο (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) - Μονή Αρέθα – Μενίδι - Άρτα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Μέγα Δένδρο που είναι κοντά στο χωριό Θέρμο όπου βρίσκεται το γυναικείο μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο διδάσκαλο του Γένους τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που είναι ο τόπος που γεννήθηκε . Η εποχή κατά την οποίαν έζησε και έδρασε (1714-1779), ήταν κρίσιμα για το έθνος μας και την Εκκλησία μας . Ακολούθως πολύ κοντά είναι η Μάνδρα όπου βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής όπου φιλοξενεί την θαυματουργή της εικόνα και εδώ λειτουργούσε ‘‘Κρυφό Σχολειό‘‘ από το οποίο έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός . Αναχωρούμε για το παραλιακό Μενίδι για προαιρετικό μεσημεριανό γεύμα . Συνεχίζουμε για τη γυναικεία Μονή της Αρέθα με προσκύνημα στην Παναγία της Αρεθιώτισσας που είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου . Συνεχίζουμε για το πολυθρύλητο Γεφύρι της Άρτας όπου ενώνει τις όχθες του ποταμού Άραχθου που είναι ένα κόσμημα και δεν χορταίνει το μάτι του κάθε επισκέπτη να το θαυμάζει . Αναχωρούμε για την Άρτα τη πόλη όπου κατάγεται, ο Νικόλαος Σκουφάς, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και ο Αρχάγγελος της Επανάστασης, ο Γεώργιος Καραισκάκης. Θα επισκεφθούμε τον διατηρημένο Ναό που είναι αφιερωμένος στην πολιούχο τοπική Αγία Θεοδώρα, που ο τάφος της βρίσκεται μέσα στο Ναό . Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Διανυκτέρευσης .

  

Δευτέρα 16 Ιουλίου : Άρτα – Κορωνησία - Μονή Ροβέλιστας – Λίμνη Παμβώτιδα - Ιωάννινα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το νησί της Κορωνησίας που βρίσκεται στο κέντρο του Αμβρακικού κόλπου όπου φιλοξενεί ακόμη 2 γραφικά νησιά, το Πεθαμένο και το Περανησί, τα οποία όλα επικοινωνούν μεταξύ τους με μικρές λουρονησίδες επάνω στην οποία έχει εδραιωθεί αυτοκινητόδρομος που συνδέονται μεταξύ τους . Θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι του Οσίου Ονουφρίου  που ασκήτεψε εκεί ως την κοίμηση του το 1780 και ενταφιάστηκε στο εσωτερικό του ναού . Στην εκκλησία υπάρχει και ένα πηγάδι του 18ου αιώνα, που το έσκαψε μέσα σε βράχο ο Όσιος Ονούφριος που από εκεί υδρεύετε το νησί ακόμα και σήμερα . Συνεχίζουμε για την γυναικεία Μονή (έχει 2 Κύπριες μοναχές) της Παναγίας της Ροβέλιστας που είναι η ‘‘Κυρά‘‘ της ορεινής Άρτας και που τιμάται στη Γέννηση της Θεοτόκου . Από το Μοναστήρι πέρασε ο Άγιος και εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός . Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα όπου θα έχουμε μια περιήγηση της πόλης των Ιωαννίνων για να δούμε το Κάστρο και να καταλήξουμε στο μώλο όπου θα επιβιβαστούμε σε βάρκες για να περάσουμε στο θρυλικό νησί της Κυρά Φροσύνης στη Λίμνη  ‘Παμβώτιδα‘. Θα κάνουμε την βόλτα μας περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια του νησιού με τα παραδοσιακά τους . Θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπιτάκια τους που έχουν πρόσοψη προς την λίμνη που διαθέτουν ιδιωτικά λιμανάκια . Μεταφορά και τακτοποίηση σε deluxe ξενοδοχείο 5*.Διανυκτέρευσης .

 

 Τρίτη 17 Ιουλίου : Μονοδέντρι-Κόνιτσα-Καστοριά

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Μονοδέντρι, ένα από τα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρα . Σας προτείνουμε περίπατο στο λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στη βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με θέα, την εντυπωσιακή Χαράδρα του Βίκου και στο βάθος οι πλαγιές της Τύμφης και της Αστράκας . Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αγίου Παϊσίου αφού εδώ πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια . Στο σπίτι  σώζονται μάλιστα και πολλά από τα χειρόγραφά με τα «Σημεία των καιρών» και κάρτες που έστελνε στην οικογένεια του όταν ήταν μακριά . Η συνέχεια μας φέρνει στην όμορφη πόλη της Καστοριάς την ‘‘πρωτεύουσα της γούνας‘‘ με τη λίμνη, τα αρχοντικά της που είναι αμφιθεατρικά κτισμένα στις όχθες της λίμνης όπου θα έχουμε επίσκεψη στη ανδρική Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας . Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4*. Διανυκτέρευσης .

 

Τετάρτη 18 Ιουλίου : Κλεισούρα – Μηλοχώρι -Εμπόριο – Σουμελά - Θεσσαλονίκη

Μετά  το  πρόγευμα  αναχώρηση  με επίσκεψη της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας με καταπληκτική θέα των τριών νομών, Καστοριάς, Φλωρίνης και Κοζάνης . Στο Καθολικό της Μονής βρίσκεται ενθρονισμένη σε προσκυνητάρι στα αριστερά της Ωραίας Πύλης η εφέστειος θαυματουργός εικόνα της Μητρός του Θεού για προσκύνημα . Την ιστορία της Μονής σημάδεψε με την παρουσία της η Οσία Σοφία από το Πόντο (1927-1974), η λιγυρά «αηδών της Κλεισούρας» . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια βυζαντινού ναού της Αγίας Παρασκευής, τα οποία βρέθηκαν μετά την εμφάνιση και υπόδειξη της Οσίας Χρυσής (1932) που ήταν υπάκουη στην Αγία Παρασκευή . Ακολούθως θα συνεχίσουμε για το χωριό Εμπόριο που στο  κέντρο του χωριού βρίσκεται η  πετρόχτιστη εκκλησία του Αγίου Μηνά και γύρω από το χωριό υπάρχουν φυσικοί καταρράκτες . Τέλος θα επισκεφθούμε για προσκύνημα την θαυματουργό εικόνα της  Παναγίας Σουμελάς που βρίσκεται  στις πλαγιές του Βερμίου όρους της Βέροιας και μετά αναχωρούμε για την Θεσσαλονίκη . Μεταφορά και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* . Διανυκτέρευση .

 

Πέμπτη 19 Ιουλίου : Άγιο Δημήτριο-Άγιο Παίσιο-Ψώνια-Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης-Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το πολιούχο Άγιο της πόλης τον Άγιο Δημήτριο που βρίσκεται η κάρα και ο τάφος του Αγίου . Εν συνεχεία αναχωρούμε για τη Σουρωτή στο γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για προσκύνημα στο τάφο του Αγίου Παισίου του Αγιορείτη. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια . Μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όπου με πτήση στις  21.45  αναχωρούμε  για  τη  Λάρνακα . Άφιξη  στη  Λάρνακα  23.45  και  μεταφορά με  λεωφορείο στο γραφείο.

 Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                        

● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Αθήνα και Θεσσαλονίκη–Λάρνακα μαζί με αποσκευή 20 Κιλά και χειραποσκευή 10 Κιλά .

● Οι φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων. Σε περίπτωση αύξησης τους μετά τις 8/2/2018, επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης .

● Μία διανυκτέρευση στο Αγρίνιο σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στην Άρτα σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στα Ιωάννινα σε Hotel DLX 5* με πρωϊνό μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στην Καστοριά σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό μπουφέ .

● Μία διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη σε ξενοδοχείο 4* με πρωϊνό μπουφέ

●  Τα εισιτήρια μετ΄επιστροφής  στο νησάκι της Κυράς  Φροσύνης.

●  Όλες  οι  εκδρομές,  μεταφορές, με  πολυτελή κλιματιζόμενo λεωφορείo  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.

●  Αρχηγός,  συνοδός  και  ξεναγός  του  γραφείου μας & έντυπα εκδρομής

●  Όλοι οι φόροι διαμονής εις τα ξενοδοχεία .

 Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                         

● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  ότι είναι  προαιρετικό.                                             

● Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων είναι προαιρετική .

● Ποτά και φιλοδωρήματα και προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια .

● Οι  μεταφορές με λεωφορείο μετ’  επιστροφής στη Λάρνακα .

 

Σημείωση :

œ Η τιμή ισχύει για κρατήσεις μέχρι 8 Ιουνίου 2018

œ Η κράτηση σας ισχύει, με πληρωμή της προκαταβολή των €150

œ Μετά την 8 Ιουνίου 2018 η τιμή αλλάσει ανάλογα με την νέα τιμή που μας δίνει η αεροπορική εταιρεία

œ Γίνεται και αλλαγή επιστροφής .

œ Παιδί κάτω των 12 ετών έχει μείωση €40

 Ημερ.  Εκδόσεως : 8/2/2018  

 

Theotokos Travel

Τηλ. : 22 455 655

Κινητό : 99 47 57 47

Email : [email protected]

Στασίνου 37Α (περιοχή Hilton), 2003 Στρόβολος

Όροι και Πολιτική Ακύρωσης

 Ακύρωση συμμετοχής μέχρι 45 μέρες πριν την αναχώρηση παρακράτηση ποσού 50 Ευρώ για λειτουργικά έξοδα.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 44 και 30 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 30% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής μεταξύ 29 και 21 μέρες πριν την αναχώρηση, παρακράτηση 50% της αξίας του ταξιδιού.

Ακύρωση συμμετοχής 20 μέρες και μέχρι την αναχώρηση, παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Σε περίπτωση μη παρουσίασης (no show), παρακράτηση όλου του ποσού της αξίας του ταξιδιού.

Κράτηση Εκδρομής

← Αρχική